top of page
  • Skribentens bildSara Jonasson Ginters

''Vi eftersträvar mångfald och söker dig med annan bakgrund''

Uppdaterat: 31 mars 2022

I många jobbannonser ser jag fortfarande den här eller en variation av denna mening. Så många frågor som den ger upphov till! Vad betyder egentligen mångfald för den arbetsgivaren? Vem är den tänkt att rikta sig till? Varför eftersträvas det? Vad är 'annan' bakgrund?

Join our team på rosa bakgrund.

Här kommer därför några tips till dig som skriver en annons och vill förmedla att ni är en arbetsgivare som tar den här frågan på allvar!


1. Skriv mer! Beskriv på vilket sätt ni arbetar med mångfald och inkludering, varför det är viktigt för er, vad ni drivs av i det arbetet och hur det märks i vardagen.


2. Se till att er hemsida reflekterar er organisation och vad ni står för. Granska den med mångfaldsglasögonen och jobba för att er text, era bilder och ert tilltal präglas av ett aktuellt och genuint förhållningssätt.


3. Se över rekryteringsprocessen i stort! Det finns många steg i rekryteringsprocessen som ni kan arbeta med för att få till en mångfaldssäkrad process och därmed öka chanserna att hitta de allra bästa kandidaterna.


Och så ett litet ps: om ni inte verkligen arbetar med inkludering i praktiken så avstå från att överhuvudtaget skriva något sådant i annonsen.


Behöver du hjälp med att bygga mer inkluderande rekryteringsprocesser är du välkommen att höra av dig!



Comments


bottom of page