top of page
  • Skribentens bildSara Jonasson Ginters

En inkluderande teknikbransch - nu eller aldrig, fyller ett år!

Min bebis fyller ett år!


Inte en människobebis, det var länge sen jag hade en sån 👶🏽, men min rapport En inkluderande teknikbransch - nu eller aldrig! fyller år! I januari 2021 lanserade jag rapporten och det var nästan som att släppa ut mitt barn i den stora vida världen.


Rapporten är en sammanställning av den analys av könsfördelningen hos 45 techbolag och intervjuer med 16 av dem om jämställdhet, mångfald och inkludering inom tech som jag genomförde under 2020.


Målet var att

1. Identifiera nuläget hos ett urval techbolag i fråga om könsfördelning

2. Identifiera utmaningar de upplever att attrahera, rekrytera och behålla kvinnor

3. Identifiera best practices som leder till verklig förändring.


Jag valde att titta på könsfördelning då det är något bolag måste rapportera i sina årsredovisningar men genom intervjuerna diskuterade vi inte bara utmaningen kopplat till kön inom tech utan från ett brett mångfalds- och inkluderingsperspektiv.


Jag lade ner en stor del tid, arbete och engagemang i projektet som jag länge drömt om. Att öka förändringstakten är en av mina största drivkrafter och min förhoppning var att rapporten skulle ge värdefulla, konkreta och praktiska tips på hur vi kan göra tech mer inkluderande. Och häromdagen fick jag feedback att den varit till stor hjälp för en organisation i deras arbete, vilken härlig boost!


Och nu ett år senare funderar jag på om jag ska lägga ned tid för att uppdatera statistiken i rapporten såhär ett år senare och/eller översätta den till engelska.


Har du läst rapporten, var den till hjälp och tycker du jag borde uppdatera den eller översätta?


Så tacksam för just DIN input!


Vill du läsa rapporten? Kommentera inlägget här eller kontakta mig så mejlar jag den till dig!


Comments


bottom of page