top of page
  • Skribentens bildSara Jonasson Ginters

Årets nyföretagare i Nacka 2018!

I onsdags kväll förra veckan blev jag uppkallad på scen under företagarträffen i Nacka, för att ta emot priset för årets Nyföretagare i Nacka 2018. Jag kände en mix av stolthet, glädje, tacksamhet och överraskning och det var alldeles alldeles underbart att få ta emot denna fina utmärkelse!


Motiveringen löd såhär:

''Med en bakgrund från IT-världen hade hon en dröm…Att hjälpa företag till ett mer jämställt, mångfaldsrikt och inkluderande företagsklimat. Hon sadlade om, och tog tag i saken genom att starta eget. Nu hjälper hon organisationer och företag att hitta sätt att förändra sin konkurrenskraft när det gäller att arbeta hållbart. Detta genom föreläsningar, kartläggning av löner och rekrytering som förändrar vårt synsätt på strukturer som finns överallt, på alla arbetsplatser.''


Det fina var att det var en jury som bestod av tidigare års vinnare som valde just mig av flera nominerade. Det gör det ju så mycket mer speciellt - att få ett erkännande av andra som gjort en liknande resa och som vet hur tufft det ibland är att driva eget, särskilt i början.

Jag tvivlar ibland på huruvida jag ska fortsätta driva eget. Men när jag tvivlar får jag fantastiskt stöd från min familj och vänner. Och så tänker jag på friheten som eget företagande för med sig, de kreativa möjligheterna och såklart det faktum att jag verkligen älskar det jag arbetar med. Det finns egentligen ingen tvekan att detta är det jag ska arbeta med. Jag har hittat min väg och vill fortsätta resan på den här vägen, för att se var jag kan komma.


Håll tummarna att det ska gå vägen! Och så får du som läser detta gärna tipsa om mig om du vet någon som har behov av att skapa mer jämställda och inkluderande arbetsplatser!


Comments


bottom of page